Ny rente på Rentetilpasningslån

Skal du have ny rente på dit Rentetilpasningslån 1. april 2018, og vil du gerne have overblik over dine muligheder?

Skal du have ny rente på dit Kort Rente lån 1. juli 2018, og vil du have overblik over din muligheder?

Her på siden kan du få information om de aktuelle rentesatserfølge auktionen eller se vores anbefalinger.

Anbefaling Dine muligheder Regulering af refinansieringsrisiko Anbefaling

Ud fra det nuværende lave renteniveau anbefaler vi generelt, at du overvejer at lægge dit lån til fast rente.

Før du beslutter dig for at skifte lån, bør du forholde dig til, hvordan du mener, renten vil udvikle sig på både kort og lang sigt. Læs Nordeas renteforventninger.  

Du har også mulighed for at finde ud af, hvilket lån der passer til dig, brug vores Låneguide.

Har du et Rentetilpasningslån med 1-årig refinansiering 
Vi anbefaler, at du overvejer at lægge dit lån om til fast rente eller til et Rentetilpasningslån med enten 3 eller 5 år mellem rentetilpasningerne. På den måde kender du din rente for en længere periode og sparer også penge på det, en refinansiering koster, kaldet kursskæring. 

Har du et Rentetilpasningslån med 2 eller 4 årig refinansiering 
Der bliver færre og færre af denne type lån, og det kan betyde, at du risikerer at betale en højere rente ved refinansiering samt at lånet kan blive dyrt at indfri. Hvis du har et Rentetilpasningslån, hvor renten refinansieres hvert 2. eller 4. år, anbefaler vi, at du overvejer at ændre dit lån enten i form af omlægning til fast rente eller ved ændring til 3 eller 5 år mellem refinansieringerne. 

Har du et Rentetilpasningslån med 3 eller 5 årig refinansiering 
Vi anbefaler generelt at lægge dit lån til fast rente. Hvis du stadig ønsker variabel rente, anbefaler vi, at du beholder dit lån.

Afdragsfrihed
Har du et lån med afdragsfrihed, skal du overveje, om det er ved at være tid til at begynde at betale af på dit lån. Du kan starte afvikling på dit afdragsfrie lån uden at ændre låntype. 

Hvis du har et Rentetilpasningslån, hvor afdragsfriheden udløber, begynder afviklingen samtidig med refinansiering af lånet. Hvis du ikke ændrer noget, betyder det, at du skal betale mere, end du har været vant til. 

Har du et Rentetilpasningslån i euro  
Hvis du ikke har indtægt i euro, anbefaler vi, at du lægger dit lån om til danske kroner på grund af valutarisikoen

Dine muligheder

Skifte perioden mellem refinansieringer 
Du kan skifte længden på periode mellem refinansiering på dit Rentetilpasningslån til fx 3 eller 5 år indtil 30. januar 2018. Du kan ændre det i eBolig. Eller du kan chatte eller ringe på telefon 70330130, hvor du træffer os hele ugen mellem kl. 8-20.

Du kan allerede nu og indtil 30. januar 2018 sikre din rente for den kommende periode, hvis du ønsker at kende renten. Ring på telefon 70330130.

Omlæg uden at låne mere    
Du kan lægge dit lån om til et med fast rente indtil 30. januar 2018 i eBolig. Du kan også vælge at chatte eller ringe på telefon 70330130, hvor du træffer os hele ugen mellem kl. 8-20. Her kan du også høre nærmere om dine muligheder for at lægge om til et Kort Rente lån.

Omlæg og låne mere
Hvis du overvejer at låne mere i din ejendom, er refinansieringen en god mulighed for at se på hele finansieringen. Ring inden 12. januar 2018 på telefon 70330130, og lad os tale om mulighederne. 

Få eller ændre på afdragsfrihed
Ønsker du at få, forlænge eller forkorte afdragsfrihed på dit lån, skal du ringe til os på 70330130 inden 12. januar 2018 og høre nærmere, om hvilke muligheder du har.

Behold dit lån uændret
Du kan allerede nu og indtil 30. januar 2018 sikre din rente for den kommende periode, hvis du ønsker at kende renten, ring til os på 70330130.

Hvis du ikke vil ændre dit lån, skal du ikke gøre noget, da lånet automatisk refinansieres. Følg med i auktionen

Det lave renteniveau betyder, at det lige nu er et godt tidspunkt at overveje at omlægge dit realkreditlån.

Hvis du har et Rentetilpasningslån, bør du overveje at lægge om til et lån med fast rente eller med flere år imellem refinansieringerne, så du kan være sikker på at have en lav rente i flere år end i dag. 

Med obligationslån med fast rente får du:
Fast og kendt rente og afdrag i resten af lånets løbetid. Mulighed for at skære af din restgæld, hvis renten stiger.

Du bør overveje et obligationslån med fast rente, hvis du tror, renten vil stige, og du gerne vil sikre dig en lav fast rente.

Betalingerne på et obligationslån med fast rente er lidt højere end på fx et Rentetilpasningslån, men forskellen kan mindskes ved at forlænge løbetiden på lånet.

Hvis du vil beholde dit lån med variabel rente, anbefaler vi, at du overvejer Rentetilpasningslån med 3 eller 5 år mellem refinansieringerne eller Kort Rente. 

Med Rentetilpasningslån får du: 
Lav kendt rente og afdrag i enten 3 eller 5 år. 

Færre refinansieringer og du sparer penge på det, en refinansiering koster, kaldet kursskæring.

Med Kort Rente får du:
Tilpasning af renten to gange om året, og dermed altid hurtig justering i forhold til det aktuelle renteniveau.

Refinansiering ca. hvert 3. år.

Lavere bidragssats end på et nuværende Rentetilpasningslån med fx. 1-årlig refinansiering.

Afdragsfrihed
Hvis du har afdragsfrihed på dit lån i dag, bør du overveje at begynde at afdrage på din boliggæld. Det lave renteniveau gør afvikling fordelagtig, da du afvikler lånet hurtigere og eventuelle rentestigninger vil betyde mindre påvirkning af din økonomi.  

Renteudvikling
Før du beslutter dig for at skifte lån, bør du forholde dig til, hvordan du mener, renten vil udvikle sig på både kort og langt sigt.

Læs mere om vores anbefaling

Regulering af refinansieringsrisiko

Folketinget har vedtaget lovgivning, der skal minimere den risiko, der er forbundet med refinansiering af realkreditlån.

Loven trådte i kraft 1. april 2014 for F1 og S1 lån og 1. januar 2015 for øvrige lån med refinansiering (fx F2-F10 og Kort Rente).

Loven i hovedtræk:

  • Loven regulerer den situation, hvor refinansiering ikke kan gennemføres som planlagt, fordi     der ikke er købere til obligationerne
  • Loven indfører mulighed for at forlænge løbetiden på de gamle obligationer med 1 år ad     gangen, hvis der ved refinansiering ikke er købere til de nye obligationer
  • For lån med refinansiering hvert 2. år eller hyppigere indføres desuden tvungen     løbetidsforlængelse på 1 år, hvis renten stiger med mere en 5 pct.point i forbindelse med     lånets refinansiering
  • Ved tvungen løbetidsforlængelse fastsættes renten på obligationen ud fra renten et år     tidligere tillagt 5 pct.point

Med loven flyttes en større del af refinansieringsrisikoen væk fra realkreditinstitutter og låntagere og over på obligationsinvestorerne, og det forventes derfor, at lånetagers rente fremadrettet bliver lidt højere. I tilfælde, hvor løbetiden på de gamle obligationer forlænges med 1 år, har det konsekvens for lånene, og kan i øvrigt betyde, at aftalt frekvens- eller profilskifte ikke kan gennemføres

Loven ændrer ikke ved, at vi fortsat anbefaler, at du overvejer at skifte til fast rente, Kort Rente eller sikrer din rente i mere end 1 år.

Læs mere om Regulering af refinansieringsrisiko.